Posted in Călătorii, Fotografii, Ipostaze

În habitatul lor natural

Când ajung în Canare, nu-mi imaginez periplul fără să navighez în largul oceanului cu catamaranul. E o experiență rară să realizezi brusc că te afli deasupra unei profunzimi fără capăt, între Tenerife și Gomera. Cum să-ți poți imagina cei 2500 de metri și mai mult adâncime? Este imposibil, dar poate tocmai de aceea, suprafața apei îți murmură cântul ei în nuanțe de safir ireale. Tresari și te întrebi ce ai făcut să meriți această răsplată binecuvântată.

fullsizeoutput_fd9

Cu atât mai emoționant este când străbați puntea nerăbdătoare să ajungi cât mai repede în larg, să te simți în preajma acelor făpturi splendide, de o inteligență impresionantă. În habitatul lor natural, ființe vitale, fericite, libere, delfinii și balenele pilot. Mă doare să le știu captive în lumea noastră strâmbă, în parcuri acvatice, sau omorâte în numele unor ritualuri  barbare cum se întâmplă în Taiji, Japonia sau în insulele Faroe, Danemarca. Când asiști la solemnitatea și bucuria cu care te întâmpină pe tărâmul nemărginit al oceanului, plutind la suprafață, printre tonurile scânteietoare ale acestui profund acvamarin, e realmente un dar divin.

fullsizeoutput_1441fullsizeoutput_fc7fullsizeoutput_fe7fullsizeoutput_feafullsizeoutput_1442fullsizeoutput_fd3fullsizeoutput_143f

 

 

Advertisements

8 thoughts on “În habitatul lor natural

 1. Dumnezeu, Tatal,a creat toate aceste frumuseti minunate, naturale, paradoxale, sublime, pentru ca fiii si fiicele Lui sa se bucure de ele, sa le stapâneasca, sa le îngrijasca atemporal însa, din nefericire, fiii si fiicele Lui ajungând maturi, au uitat de Dumnezeul si Tatal lor iubitor, ignorându-L si neascultându-L si distrugând prin neascultare de Întelepciunea Tatalui, toata aceasta “Gradina a Edenului” inconstienti si iresponsabili, nerealiînd ca îsi distruge si urâteste propria existenta si habitatul perfect, absolut creat de Dumnezeu pentru a-i da posibilitatea sa creasca, sa evolueze, spre binele si fericirea tuturor^,în egala masura, fara prejudecati de orice natura, deoarece EL nu face diferenta între copiii Sai !
  O zi si o saptamâna plina de bucurii, mult har, liniste si pace în Suflet, draga Monik

  Liked by 1 person

  1. Multumesc, Iosif pentru popasul pe la mine! E un subiect vast, eu l-am atins numai ca pe de o parte, venisem atinsa de sublim din largul oceanului si pe de alta, m-au ingrozit atrocitatile unor semeni. Cu care nu ma identific…
   O seara linistita iti doresc!

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s